Parkelj d.o.o. je osnovan 2007. godine. Osnivač je naša matična firma PARKELJ servis, trgovina i usluge iz Ljubljane koja ima dugogodišnje iskustvo u prodaji i servisu viljuškara.

Od 01.07.2017. godine Parkelj d.o.o. je generalni zastupnik i ovlašteni serviser Still viljuškara za Bosnu i Hercegovinu. Naš tim je oformljen od visoko obrazovanih i školovanih stručnjaka iz domena prodaje i servisa. Ukratko, možemo Vam ponuditi kompletnu uslugu od savjetovanja, prodaje i postprodajne podrške na najvišem mogućem nivou.

Takođe, smo ovlašteni trgovac i serviser za Bosnu i Hercegovinu trakcionih i stacionarnih baterija proizvođača TAB iz Mežice, Slovenija. Naši serviseri su školovani za kompletnu podršku, od ugradnje do servisa baterija.

Ovlašteni smo uvoznik i trgovac italijanskog brenda – ITALMATIC. Riječ je o gumama koje imaju odličan omjer kvalitete i cijene. Prije samog ulaska na tržište vršeno je testiranje guma u periodu od tri mjeseca na viljuškarima koji rade u izuzetno teškim uslovima rada (mjesečno 150 radnih sati),

Od 01.01.2012. smo dobili povjerenje još jednog vrhunskog proizvođača industrijskih točkova i valjaka Räder- Vogel, Njemačka. U segmentu transportnih točkova Räder Vogel je lider na tržištu.

Sve navedeno daje nam za pravo da smatramo da možemo biti Vaš odgovarajući poslovni partner stoga se osjećajte slobodnim da nas kontaktirate za ponudu i organizovanje sastanka.